workshops

"Als je doet wat je altijd doet, krijg je wat je altijd kreeg."

Ynsyde biedt diverse workshops en trajecten aan.

Moeder - Dochter relatie

Wil jij meer vrouwelijke kracht ervaren? Meer voluit in het leven staan en genieten van de goede dingen van het leven? Wil je meer verbinding met jezelf?

 

De generatie(s) voor ons stonden voor andere uitdagingen en dat kan nog steeds een groot effect op jou hebben. Je moeder is een van de belangrijkste personen in je leven. Hoe meer je haar kunt zien en nemen zoals ze is, hoe meer jij in je eigen kracht kunt gaan staan. In deze workshop gaan we ervaren hoe zich dat doorwerkt in jouw leven.

 

We werken met familie opstellingen. 

 

Training Werken aan jouw bestemming - 2 dagen

Over werken - plezier - roeping

Het gevoel dat je veel meer kunt dan je nu doet? Dat je je ergens inhoudt en niet vol gas gaat? Innerlijk wéét je; er knaagt wat aan je.

Wat wil je nu ècht? Waar wordt je nu echt blij van? Wat belemmert je hierin?

 

Zijn er zaken waar je tegenaan loopt met de thema's werken - plezier - roeping? Weet je het even (of wellicht al langer) niet meer in je werk? Wat zijn je kwaliteiten en welke kun je het beste inzetten in je werkzaamheden. Hoe wil je nu verder?

 

In deze training gaan we kijken naar knelpunten rondom de thema's werken - plezier - roeping, zodat je daar meer inzichten in krijgt.

Dan kun jij anders gaan kiezen. Zodat jij nieuwe stappen kunt gaan zetten. En dat betekent niet perse een andere baan zoeken. Soms helpt het om ergens anders in te gaan staan.

 

Ergens anders in staan, stappen zetten; In deze training doen we dat soms letterlijk.

Spreekt dit je aan? Dan is het nu tijd om voor jezelf te kiezen.

Workshop: De volgende Groei Stap!

Loop jij (vaker) aan tegen zaken in je leven, of het nu privé of op werkgebied is? En wil je hier eens naar gaan kijken, zodat je hierin een groeistap kunt gaan zetten?

 

Samen onderzoeken we wat jou belemmert en wat nodig is om jouw volgende stap te maken. Dit doen we met behulp van systemisch werken.

 

Systeem- en familieopstellingen zijn een krachtig middel om verborgen belemmeringen zichtbaar te maken. Zo leer je jouw patronen en dynamieken kennen, en wordt duidelijk wat werkelijk nodig is om jouw volgende stap te kunnen maken. Die stap kun je dan ook gaan zetten.

 

Ben je toe aan een volgende stap in jouw persoonlijke of professionele leven? En ben je benieuwd wat voor inzichten systemisch werken jou hierbij kan verschaffen? Dan is deze workshop iets voor jou.

Dans van de 2 polen: het feminiene & het masculiene

Iedereen heeft mannelijke èn vrouwelijke eigenschappen en gedragingen in zich. Of beter gezegd wellicht het feminine en masculine. Het zijn polariteiten, net zoals de twee polen van een magneet. En beide kanten heb je nodig. Mede afhankelijk van je overlevingsstructuren en je omgeving zet je meer of minder een van beide polen in. Zo zet je in werksituaties mogelijk makkelijker de ene pool in, terwijl in je privé situatie meer de andere pool wordt 'gevraagd'. Ook liggen er in onze maatschappij verwachtingen, die meer of minder worden toegeschreven aan het feminiene en het masculiene. 

Als je te vaak en te veel afwijkt van welke pool bij jou hoort, raak je weg van je eigen kern. De kern wie jij in wezen bent.

Daarnaast kun je, als je teveel en te vaak afwijkt van je eigen pool, mogelijk tegen issues aanlopen in je leven. 

 

De twee polen staan op zich los van je geboren gender en/of seksuele geaardheid. Het is ook zeker niet de bedoeling 'terug in de tijd te gaan' naar een tijdperk van gescheidenheid en van vóór het feminisme. Dat is niet waar het om gaat. Het gaat ook niet om onderdanigheid, in welke vorm ook.

 

Het gaat juist om twee verschillende krachten die in ons leven. Twee krachten die er zijn. Twee polariteiten, die elkaar versterken, of verzwakken. Die jou versterken in degene wie je werkelijk bent. Of verzwakken, verder weg van je kern. Alles is goed; er is geen goed of fout in deze.

 

In deze workshop gaan we op een spelende en systemische manier onderzoeken hoe de dans van het feminiene en het masculiene zich voortbeweegt ín jou. Je gaat ook ervaren waar jouw innerlijke voorkeur ligt, en de stappen zetten om dat tot uiting te brengen.

Het is een spelenderwijs en onderzoekende workshop, zodat jij je meer en meer in je eigen vrouwelijke of mannelijke leiderschap kunt bewegen. 

Spreekt dit thema en de dans van deze twee polen jou aan? Dan is deze workshop voor jou!

Persoonlijk groeitraject: 'Meer jezelf zijn' (6 dagdelen)

Loop je vaker aan tegen dezelfde dingen in je leven? Wil jij bewuster door het leven gaan? Ervaar jij zaken als onzekerheid? Of heb je last van dominantie in je omgeving? Sta je niet helemaal in je kracht? Angst om zichtbaar te zijn? Heb je het gevoel zo vaak ergens voor te moeten vechten of strijden? Zou je meer of anders willen in je leven, maar durf je niet goed. Ben je bang om afgewezen te worden? Misschien heb je altijd het gevoel dat je zoveel moet.

En zou je eens in een traject hier naar willen kijken en aan werken? 

 

In 6 bijeenkomsten gaan we werken aan de belemmeringen die jou ervan weerhouden voluit te leven en jezelf te zijn. Je mag er zijn en je laten zien! Gewoon wie je bent. Je krijgt handzame theorie en er wordt veelal systemisch gewerkt met kleine opstellingen. Hiermee gaan we kijken welke blokkades jou weerhouden om echt te zijn wie je bent. Je mag er namelijk zijn! We werken 2 of 3-wekelijks in dezelfde groep aan jouw thema's, wat voor jou een extra veilig gevoel geeft.

Workshop: Op tijd in de actie komen!

Kom jij vaak te laat? Moet je je vaak haasten? Heb je moeite om in de actie te komen, of te blijven? Ren je jezelf soms voorbij, om op andere momenten teveel in de passiviteit te blijven hangen? Of begin je op tijd, en dan gebeurt er toch nog van alles, net op het laatste moment…..

 

Je denkt dat dit je overkomt, maar eigenlijk zit je onbewust gevangen. Gevangen in je eigen systeem, in je eigen keurslijf. Zonder dat je het in de gaten hebt, ben je je boos aan het afzetten tegen de geldende regels. Onbewust ben je aan het rebelleren; bij jou is het buigen of barsten! Het is een tweede natuur van je geworden.

Zonder dat je het in de gaten hebt ben je jezelf en anderen aan het dwingen. Je bent bezig met een machtsstrijd, om je eigen machteloosheid maar niet te hoeven voelen. Dit alles geeft je een gevoel van controle en zelfbepaling.

Alleen….dat is schijn. Het is geen èchte vrijheid. Eigenlijk ken je dat ook niet, een gevoel van vrijheid en zelfbepaling. Onbewust zit je vast, en daarmee zet je jezelf buiten het systeem. Onbewust lààt je het soms allemaal maar gebeuren, maar daarmee trekt ook het leven aan je voorbij.

 

Wil je werkelijk je eigen leven gaan leiden en je eigen verantwoordelijkheid hiervoor nemen?

Soms moet je je namelijk gaan conformeren aan de geldende regels, en soms hoeft dat niet. Zou je jezelf en anderen minder onder druk zetten, dan kun je tot èchte vrijheid komen. Je zou de innerlijke strijd los kunnen gaan laten, en met een meer uitnodigende en nieuwsgierige houding de wereld in kunnen gaan. Dan kun je in alle zachtheid werkelijk vrij zijn, en in verbinding je eigen leven leiden. 

Workshop: Blij zijn in je werk!

Werken doe je een groot deel van je leven. Als je werk verricht wat helemaal bij je past word je daar blij van. De tijd vliegt dan voorbij.

Maar wat nu als het werk niet zo gaat zoals je zou willen, en je dat niet zomaar kunt veranderen? Je weet dat er meer in jou zit. Je kunt zoveel meer dan dat je nu laat zien, maar je houdt je nog klein. Je benut nog niet je volledige capaciteiten, en bent daar nog wat onzeker over. Ben je soms wat te streng voor jezelf? Of leg je de lat nog te hoog, waardoor je moe wordt? Of wellicht heb je al eens een burn out gehad?

En toch weet je dat je méér kunt, en dat je stappen moet gaan zetten om werkelijk tot vervulling in je werk te komen. Je durft je niet echt te laten zien, uit angst om afgewezen te worden. En toch weet je dat je veel meer in je mars hebt. En daar wordt je moe, verdrietig en soms zelfs moedeloos van. Het maakt dat je het gevoel hebt vast te zitten.

Het liefste wil je je nuttig maken in je werk en werk doen wat bij jouw capaciteiten past. Werken vanuit wie jij bent. Vanuit jouw talenten. Vanuit jouw passie. En vandaaruit de verbinding maken met jouw omgeving.

 

Voor wie?

Herken je bovenstaande? Dan is deze workshop wellicht iets voor jou!

Wie weet zijn er andere manieren om met werk om te gaan, werk te doen vanuit jouw eigenheid en passie. Zodat het weer gaat strómen! In deze workshop gaan we hiernaar kijken. We gaan na wat je nodig hebt om meer plezier in je werk te kunnen beleven en wat jou hierin blokkeert. Werken vanuit de verbinding en passie. En welke keuzes en stappen jij kunt zetten. Zodat jij weer blij kunt zijn in je werk!

Workshop: Ondernemen met Hart & Ziel!

Geld verdienen met je passie

Voor (startende) ondernemers en zZP-ers

Je past niet meer in de geijkte structuren van een 9 to 5 job en hebt ervoor gekozen je passie te volgen en als zelfstandige te beginnen. Jij wilt je eigen pad hierin lopen en het op jouw manier doen.

Maar vraag je je af welke waarde jij te bieden hebt voor je klanten? En of je het wel goed doet allemaal? Wie zijn jouw klanten en hoe ga jij deze aantrekken? Klanten waarmee het fijn werken is en die jou óók iets komen brengen.

En hoe ga je jezelf presenteren en zichtbaar zijn voor jouw klanten? Dat is nog wat spannend. Om naar buiten te treden, vanuit je kracht vanuit wie je bent. Jij bént tenslotte je bedrijf. Hierin mag je nog wat stappen zetten, mild zijn voor jezelf en er dan écht voor gaan!

We gaan kijken naar mogelijke blokkades die jou weerhouden. Weerhouden om te doen wat je het liefste doet.

 

Voor wie:

Herken je bovenstaande? Ben jij startend als ondernemer, ZZP-er of loop je ergens vast in het ondernemen? En wil je hier eens op een andere manier naar kijken? Werken aan jouw blokkades, zodat je meteen ermee aan de slag kunt. Dan is deze kennismakingsworkshop iets voor jou!

 

Deze kennismaking workshop kan worden vervolgt met een traject van 6 dagdelen, waarin diverse aspecten van het ondernemerschap worden belicht en jij de handvatten krijgt om verdere actie te nemen. 

Workshop: Meer in je kracht staan!

Jouw eigen(aardig)heid werkelijk laten zien

Zou jij meer in je kracht willen staan en je eigenheid meer naar buiten laten komen? Houd jij je nu tegen daarin, bang om afgewezen te worden? Bang om gekwetst te worden. Herken je gevoelens van boosheid, frustratie en machteloosheid? Laatje vaker over je grenzen gaan? Kom je vaak mensen tegen die dominant zijn, of herken je dominantie in jezelf. Misschien heb je wel eens een burn out gehad. Moe van wat je allemaal moet. Moe van het strijden soms. Gevoelens van machteloosheid  beperken je om met je ware zelf naar buiten te komen.

 

Hoe kun jij meer in je eigen kracht gaan staan. Niet in hardheid naar jezelf of de ander, maar in zachtheid. Echte kracht is geen pantser, al heb je dat wel soms nodig gehad om je te moeten wapenen tegen de buitenwereld. Echte kracht is wie je werkelijk bent, jouw zijn. Daar hoef je niks voor te doen.

 

In deze workshop gaan we werken aan jouw echte kracht, zodat je met meer vertrouwen in jezelf jouw enorme power naar buiten kunt brengen. Want die heb je! Je hoeft niet meer bang te zijn voor jouw eigen grootsheid en je klein te houden. Je hoeft niet in middelmatigheid  te leven, maar mag vanaf nu in verbinding met je zachtheid en je kracht, jezelf neer gaan zetten en laten zien! Je bent het waard!