Let's go Ynsyde!

'"Ik zocht naar God in Tempels, Kerken en Moskeeën en vond hem uiteindelijk in mijn hart’"

-Rumi -

Mijn verhaal hoe het was

Als jongste geboren van vier kinderen geboren in een gezin van hard werken en “doe maar gewoon”. Financiële zekerheid en doen zoals het hoort was belangrijk.

 

Als kind was ik al heel gevoelig, maar voor mijn gevoelens was niet echt ruimte. Dus leerde ik al vroeg om mijn emoties in te slikken en zelf mijn boontjes te doppen. En ondanks dat ik vele vriendinnetjes had, voelde ik me soms best alleen en op de een of andere manier niet gesteund en begrepen. Ik leerde me om niet te uiten en mijn emoties in te slikken en alleen op te lossen.

Gelukkig kon ik goed leren, en daar deed ik mijn best dan ook voor. Het kon altijd nog meer, nog beter, en een nog hoger punt halen.

 

Ondanks dat ik van nature juist heel zacht en gevoelig ben, begon ik me om me staande te houden als puber juist vaak stoerder en wijzer te gedragen dan bij me paste. Ook al voelde ik me van binnen heel onzeker. Ik slikte dat in, of drukte dat weg. Probeerde, zonder dat ik dat wellicht al in de gaten had een ‘beter’ beeld van mezelf neer.

Gewend als ik was om mijn uiterste best te doen, koos ik voor een carrière in de HR en klom met hard werken op tot aan managers functies in het bedrijfsleven. En daar zette ik me voor in en werkte hard om wat te bereiken. Zelfs als ik het daarbij over mijn grens ging en het gevoel had dat het nog beter kon. Ik werkte hard en wilde daar dan ook wel de credits voor hebben. Kreeg ik die niet of werd mijn inspanning niet gezien, dan ging ik nog meer mijn best doen om mijn ideeën aan de grond te krijgen. Al voelde ik me niet altijd serieus genomen met mijn vak. En zo werkte ik.

Zo ben ik begonnen als administratief medewerker op de P&O afdeling. Tot aan HR Business Partner en HR Manager met een positie in het MT, als enige vrouw tussen allemaal mannen.

 

Een ommekeer kwam toen ik over mijn grens bleef gaan en ik na een hevig geschil op mijn werk besloot weg te gaan bij die baan.

Ik vroeg me stevig af wat er nu gebeurd was in mijn leven. Daar zat ik dan. Zonder baan. Was dit het nu? Had ik hier nu mijn hele leven zo hard voor gewerkt en mijn best gedaan? Daar zat ik dan met mijn meer dan 25 jaar ervaring in de HR. Weg goedbetaalde baan. Weg gezondheid.

Boos, zonder eigenwaarde in een zwart gat. Ik voelde me enorm teleurgesteld. Alles waar ik zo mijn best voor had gedaan en hard voor had gewerkt was weg.

Mijn verhaal hoe is het nu

Ik ging niet meteen weer naar een volgende baan, maar nam eerst rust en tijd voor mezelf. Ik was té lang en op zoveel manieren over mijn grens heen gegaan. Was altijd zoekende en proberen te voldoen aan andermans verwachtingen. Het werd tijd dat ik mezelf eens ècht serieus ging nemen en mezelf in de spiegel kijken.

Ik volgde vele trainingen en opleidingen; ging voelen, energetisch werk doen, mediteren, trauma verwerking en familie opstellingen. Zo kreeg ik meer inzichten in mijn eigen patronen, terug naar mijn gevoel en waarbij diepe snaren geraakt werden. Ik koos een spiritueel ontwikkelingspad. Voor het eerst in mijn leven voelde ik me gezien en begrepen en kreeg ik inzichten in mijn eigen aandeel.

 

Ook ging ik in mijn eentje op reis, om te ontdekken wat ik zelf echt wilde. Langzaam leerde ik mijn gevoelige kant, die ik als kind al weg had moeten drukken te omarmen. Zo leerde ik hoofd, hart en intuïtie met elkaar verbinden.

Langzaam liet ook mijn stoere kant meer en meer vallen en stelde me veel meer open. In plaats van me af te sluiten vanuit overleving.

Inmiddels weet ik dat ik het allemaal in mij kan vinden, en ben ik niet meer zo afhankelijk van de goedkeuring van anderen. Ik hoef niet meer mijn stinkende best te doen om er te mogen zijn, of door hard werken en het perfecte plaatsje neer te zetten om gezien te worden. Daardoor ben ik veel zachter naar mezelf geworden en laat me meer zien, gewoon zoals ik ben. Ik geef mezelf meer de ruimte in plaats van mijn eigenwaarde af te meten aan mijn resultaten in mijn werk.

 

Bovendien startte ik mijn eigen bedrijf, wat me werkelijk blij maakt en echte voldoening geeft. Eerst met interim opdrachten in de HR, maar al snel om mensen bewuster te maken hoe ze moeitelozer kunnen leven en werken. Zelfs al is het een onzekerder bestaan.

Ik voel nu dat alles vanuit mij komt, en dat ik mezelf in het centrum heb gezet, waarbij ik veel meer leef vanuit mijn hart en daar mijn keuzes op baseer. Ik neem mezelf weer serieus.

 

Ik heb mooie mensen om me heen en doe waar ik werkelijk blij van wordt. Het leven voelt zoveel moeitelozer en lichter nu. Ik geniet nu van de kleine dingen, zonder dat ik continue iets moet van mezelf. ervan. Ik lééf weer en ga met de stroom méé in plaats van ertegenin. En dat geeft bij elkaar zoveel meer innerlijke rust.

 

Als ik nu in de spiegel kijk zie ik gewoon een prachtige, zachte en krachtige vrouw, die er mag zijn. Eén met eigenwaarde en respect naar zichzelf. Eentje die Ja zegt tegen zichzelf en het leven, ook al zijn dingen anders gelopen.

 

Hoe heerlijk kan het leven zijn. 

Wat kenmerkt mij

Mensen die mij kennen typeren mij als authentiek, zacht, open, doortastend en met een dosis lef. Ik ben direct in mijn woordkeus en durf te zeggen het wèrkelijk over gaat. Ik ben niet bang de diepere laag op te zoeken. Ik benader het vanuit rust, maar wel met passie en power.

Ik houd van een grapje op zijn tijd, en schuw niet mezelf soms als voor beeld te stellen of op de hak te nemen. Diepte en lichtheid horen

wat mij betreft bij elkaar, het frist de lucht soms lekker op. Weet dat ik hard lach. Gewoon hard. (dus doe gerust oordopjes in). Lachen is niet het enige wat ik hard doe, ik nies ook hard. (dus houd je oordopjes bij de hand).

 

What you see, is what you get.

Mijn visie

Alles is energie en hangt met elkaar samen.

 

Ik geloof in karma; de wet van oorzaak en gevolg. Wat je in de buitenwereld zoekt, vind je in jezelf. Jouw onbewuste blauwdruk bepaalt voor een groot deel wat er gebeurt in je leven. De buitenwereld spiegelt jou hier alleen maar in, en raakt aan wat er onbewust al in je leeft.

 

Alleen jij kunt jou en de thema's in je leven veranderen. Niemand anders.

Als je me zou kennen, zou je weten dat....

  • je me ‘s nachts nergens voor wakker mag maken (nee, zelfs niet voor witte chocolade mousse).
  • ik wel eens dapper en alleen naakt op een strand heb gezeten, gewoon tussen geklede mensen. Dat krijg je als je onverwacht (tja, bikini vergeten, dus ik moest wel) op een naaktstrand beland, waar ik normaal nooit kom. Het verbaasde me al, dat iedereen zo in de duinen zat, terwijl ikzelf heerlijk van de branding houd. Dat werd wat duidelijker toen er hele families strandwandelingen maakten en ik er als enige naakte tussen zat. Awkward! Maar weet je, ik zat er toch al, dus ben gewoon dapper blijven zitten. Hoppa!
  • ik als tiener werkelijk als énige in Nederland een mix van cola light met pisang-ambon dronk (denk hierbij aan alcoholische suikerzoete bananenschuimpjes).
  • ik liever bitterballen en kaasjes eet dan bananenschuimpjes.
  • ik niet zo van regeltjes houd.
  • ik het blijkbaar erg belangrijk vind dat je mijn naam correct schrijft, dus als Anne-Marie. Als 2-jarige, die nog niet kon schrijven, wist ik al “Het is met twee van die grote letters èn een streepje in het midden”.
  •  Ik geen kinderen heb. En daar ok mee ben. Deze nu ook niet meer zou willen. En dat er toch heel soms nog wat verdriet van om de hoek komt kijken. En daar ok mee ben.
  •  Ik met kleding kopen niet kan kiezen welke kleur ik koop, en ze dan gewoon allebei maar neem. En zo en hele dubbele garderobe in de kast heb hangen.
  •  Ik voor hetzelfde geld een heel creatief beroep gekozen had als grimeur, edelsmid of fotograaf en me daarin ook bekwaamd heb. En toch het allerliefste zangeres was geworden.

Naar contact, voor een vrijblijvend gesprek.